...Happy Independence Day...

I morgon, 15 augusti, firar det indiska folket Independence Day.
Just detta datum för dryga  femtio år sedan blev Indien självständigt; befriade från brittiskt styre.
Oturligt nog infaller detta datum i år på en onsdag.....Min 'lediga' dag.
Annars hade jag haft maidfritt två dagar denna vecka.
Har bara varit tillbaka från (underbara, ljuvliga) Sverigevistelsen i en vecka och imorgon blir det andra helgdagen på samma tid.
I fredags var det 'Lord Krishnas födelsedag' ; maidfritt, hurra !
Veckan dessförinnan var det en annan hinduisk högtid då syskon skulle träffas och knyta röda band runt varandras handleder.
Måste säga att vi svenskar ligger i lä vad gäller röda dagar; vad är väl juldagen, nyårsdagen och några andra små ynka rödfärgade pluttdagar mot hinduernas uppfinningsrikedom; flera tusen gudar har dom och många av dom förtjänar att firas och helgas på bästa sätt. Dessutom firas självständighetsdagen och republikens dag samt ljusets återkomst och hopp-om- god-skörd högtid.
Själv sitter jag just nu och väntar på besök av tekniker från AirTel, ett ynka monsunskyfall i går och telefonen dog.
Förmodligen någon av de konstfullt dragna och på en höft fastsatta el-ledningarna som slitit sig loss sig eller så regnade det helt enkelt in i elskåpet, ty de indiska el-skåpen ser icke ut som de svenska. Här är det inte så noga med att det ska vara låst eller ens ordentligt stängt. Varför då, kanske är någon som behöver tjuvkoppla och då är det ju behändigt om alla sladdar och dosor är lättillgängliga. I dödsryckningarna tog telefonen med sig modemet så för tillfället är vi utan kontakt med cyberrymden. Nog för att man har klarat sig utan cyberrymd, Wi-fi, modem och allt annat konstifikt förr men nog känns det lite konstigt att inte kunna slå sig ner vid datorn och utföra stordåd eller bara slösurfa  lite grann...
Telefonen är vi ju inte heller direkt beroende av eftersom vi till 99,5 % använder oss av mobiltelefonerna. När vi flyttade från West End till Vasant Vihar bytte vi nummer på den fasta telefonen. I går hade jag för första gången behov av att ha koll på det numret... 
Men, men det hör liksom till, med fast telefon menar jag.
Fast inte just nu då.
Dom skulle komma mellan 16.30 och 17.30 så just i detta nu så är dom bara en halvtimme sena.
Kanske är dom i full färd med att för-fira sin självständighet vilket gör att dom inte har tid att besöka en ex-pat familj i nöd.
Eller i onöd kanske man ska säga.
För övrigt har jag tillbringat dagen med att åka bil, först 15 minuter till Jorbagh Market där det finns en Pig-Po affär d v s en bacon- och fläskköttsaffär bara för att konstatera att just den affären inte öppnar kl 11 som alla andra affärer utan kvart i tolv. I augustihettan och fukten orkade vi inte vänta 50 minuter och runt omkring låg det bara kemtvättar och banker. Dessa faciliteter var vi inte intresserade utav så det blev en liten tio minuters bilfärd till 'Japanar'n' som säljer fryst nötkött och fryst fisk. Och fryst negelskt bacon.
Därefter for vi (Camilla och undertecknad) till Basant Lok för att handla i vår vanliga mataffär. Innan den handlingen gick vi för att ta en kaffe på Gloria Jean's coffee. Där drabbades vi av sedvanlig indisk uber-service; muffinsen vi beställde serverades uppskuren i fyra delar och med tillhörande kniv och gaffel.
Fint som snus men man blir lite trött.....
Nu är klockan 18.45 och ingen från AirTel har behagat plinga på Casa Sahlbergska dörren. 
I morgon Independence Day, sen är det yogastart på fredag med påföljande MPF-lunch. På eftermiddagen är det tänkt att Air Condition- och varmvattenberedar- lagar mannen skall komma och sedan Bokklubbsmöte här hemma på kvällen.
På fredag startar våra Hindi-lektioner och sedan är det höstens första AferWork på Olive's den kvällen. Lördagen bär med sig en kräftskiva i sitt sköte, till den ska det bakas pajer och tinas medsmugglade kräftpaket. På söndag blir det förhoppningsvis vilodag, ty det kan behövas.
Full rulle med andra ord.
Tror jag ska uppfinna en egen helgdag; trötta lyxfruars heliga dag.
Det smäller minst lika högt som Independence Day.
Tycker i alla fall jag.
Nu måste jag luta mitt trötta lyxfruhuvud mot soffkuddarna och drömma mig bort, till kantarellernas och insjökräftornas förlovade land.....
 
Nimbu Pani på er, och kram !/Titti
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Agneta

Vad roligt att höra att det är som vanligt i Indialand
och att du berättar det för oss.
Kramar

2012-08-14 @ 15:49:18
Postat av: Caroline

Härliga tider! Du och alla ni andra "lyxfruar" är absolut värda er egen helgdag som dessutom bäst av allt är maidfri. Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0